Mednewscy

Mednewscy

Μια από τις μεγαλύτερες ανταλλαγές επιχειρηματικών δραστηριοτήτων

Μια από τις μεγαλύτερες ανταλλαγές επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ξεκίνησε με την υπογραφή των συμβολαίων μεταξύ της Sanofi και της Boehringer Ingelheim για την ανταλλαγή του κτηνιατρικού τομέα της της Sanofi (Merial) με τον Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας (CHC)της Boehringer Ingelheim.

Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα πριν την ολοκλήρωση της συναλλαγής που αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως τα τέλη του 2016 και η οποία υπόκειται σε έγκριση από όλες τις ρυθμιστικές αρχές σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές. Η ενσωμάτωση του Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας (CHC) της Boehringer Ingelheim στη Sanofi και της Merial στη Boehringer Ingelheim θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Όπως λένε οι ειδικοί όταν θα ολοκληρωθεί αυτή η συναλλαγή θα είναι μια από τις μεγαλύτερες ανταλλαγές Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων της φαρμακευτικής βιομηχανίας και η πιο σημαντική στην ιστορία και των δύο εταιρειών.

Σύμφωνα με τον  καθηγητή Dr. Andreas Barner, Chairman of the Board, της Boehringer Ingelheim, η συνεργασία αυτή είναι μία νίκη τόσο για την Boehringer Ingelheim όσο και για τη Sanofi. Επιπλέον, όπως είπε, πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα βήματα στην ιστορία της εταιρείας το οποίο καταδεικνύει τον σταθερό προσανατολισμό της προς καινοτόμους τομείς.

Ο κ. Olivier Brandicourt,M.D.,Chief Executive Officer  της Sanofi, επεσήμανε ότι με την υπογραφή αυτών των συμβολαίων, η εταιρεία πέτυχε έναν από τους βασικούς στόχους της, το να αναδειχθεί σε ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα των Καταναλωτικών Προϊόντων  και σε κορυφαία παγκόσμια εταιρεία με πολυσχιδή δραστηριότητα στον τομέα της ανθρώπινης υγείας.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο τομέας Καταναλωτικών Προϊόντων της Boehringer Ingelheim –με επιχειρηματική αξία ύψους €6,7 δισ.– θα μεταφερθεί στη Sanofi και η Merial της Sanofi –με επιχειρηματική αξία ύψους €11,4 δισ.– θα μεταφερθεί στην Boehringer Ingelheim. Η συναλλαγή περιλαμβάνει την καταβολή μετρητών ύψους €4,7 δισ. στη Sanofi, ποσό που αντιστοιχεί στη διαφορά της αξίας των δύο επιχειρήσεων. Λαμβάνοντας υπόψη τα προσδοκώμενα οφέλη από τον αποκτηθέντα Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων, τη σταδιακή εφαρμογή συνεργασιών και τη χρήση τμήματος των καθαρών εσόδων για την επαναγορά μετοχών, η Sanofi αναμένει ότι η συνολική συναλλαγή θα είναι ουδέτερη σε ό,τι αφορά τα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) το 2017 και αυξητική κατά τα επόμενα έτη.

Να σημειωθεί ότι ο συνδυασμός των συμπληρωματικών χαρτοφυλακίων και των τεχνολογικών πλατφορμών της Merialκαι της Boehringer Ingelheim στα αντι-παρασιτικά, τα εμβόλια και τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα θα μπορούσε να τοποθετήσει την ενοποιημένη εταιρεία σε μια πιο ανταγωνιστική θέση σε βασικούς τομείς ανάπτυξης της βιομηχανίας και θα προσέφερε υψηλότερη αξία και καινοτομία στους καταναλωτές παγκοσμίως. Ο Κτηνιατρικός Τομέας της Boehringer Ingelheim θα υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις του, οι οποίες υπολογίζεται να ανέλθουν σε περίπου 3,8 δισ ευρώ με βάση τις παγκόσμιες πωλήσεις για το 2015.

Με αυτή τη συναλλαγή, η Sanofi θα προχωρήσει στην ενοποίηση του Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων της Boehringer Ingelheim σε όλες τις χώρες, με εξαίρεση την Κίνα. Οι πωλήσεις του ενοποιημένου Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων θα ανέλθουν σε περίπου 4,9 δισ ευρώ (με εξαίρεση τη Βενεζουέλα), με βάση τις παγκόσμιες πωλήσεις για το 2015.Χάρη στην προσθήκη ενός σημαντικού συμπληρωματικού χαρτοφυλακίου επώνυμων προϊόντων, η Sanofi θα ενισχύσει τη θέση της σε αρκετές από τις στρατηγικές κατηγορίες της – στα Αναλγητικά, στα φάρμακα για την αλλεργία, τον Βήχα & το Κρυολόγημα, στη Γυναικεία Φροντίδα, στην Υγεία του Γαστρεντερικού Συστήματος και τις Βιταμίνες, στα Μέταλλα και τα Συμπληρώματα Διατροφής.

Σύμφωνα με τη δέσμευσή τους κατά την έναρξη των διαπραγματεύσεων, οι εταιρείες συμφώνησαν ότι δύο γαλλικές πόλεις, η Λυών και η Τουλούζη θα αποτελέσουν τα βασικά επιχειρησιακά κέντρα του Κτηνιατρικού Τομέα της Boehringer Ingelheim, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, των δραστηριοτήτων Έρευνας & Ανάπτυξης και των βιομηχανικών μονάδων στη Λυών και της μονάδας παραγωγής στην Τουλούζη. Καθώς η αμερικανική αγορά αποτελεί σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων της Merial, η Boehringer Ingelheim θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή ώστε να διατηρήσει τη δυναμική των δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ. Η Γερμανία θα αποτελέσει σημαντικό κέντρο του Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων της Sanofi, ιδιαίτερα στις κατηγορίες φαρμάκων για το Γαστρεντερικό Σύστημα, τον Βήχα και το Κρυολόγημα, οι οποίες θα ωφεληθούν από τις αυξημένες ικανότητες των υφιστάμενων ομάδων της Boehringer Ingelheim.

 

Ανθή Αγγελοπούλου

 

Ακολουθήστε μας :
onpost_follow

Σχετικα Αρθρα

Η Rafarm ανοίγει τα φτερά της και στον Καναδά

Με σταθερό ρυθμό συνεχίζεται η διεθνής αναπτυξιακή στρατηγική της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας RAFARM, η οποία εξασφάλισε την κυκλοφορία των δύο πρώτων οφθαλμολογικών προϊόντων στον Καναδά. Μετά την πρόσφατη σύναψη συνεργασίας με πολυεθνική εταιρεία της Αυστραλίας, η RAFARM εισέρχεται και στην αγορά της Βόρειας Αμερικής με την κυκλοφορία προϊόντων ιδίας Έρευνας &Ανάπτυξης,[…]

Διαβάστε περισσότερα »

Δύο έλληνες επιστήμονες στο Πρόγραμμα Επιχορήγησης Έρευνας της Bayer

Δύο έλληνες επιστήμονες, ο Ραφήλ-Νικόλαος Τασάκης και η Κωνσταντίνα Φαλλίδα, επιλέχτηκαν, ύστερα από μία αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης περίπου 500 αιτήσεων, να συμμετάσχουν στα Διεθνή Προγράμματα Επιχορήγησης Έρευνας του Bayer Science and Education Foundation. Λαμβάνοντας την απαραίτητη χρηματοδότηση, αλλά και υποστήριξη από ειδικούς ανθρώπους της Bayer, οι δύο Έλληνες ερευνητές έχουν[…]

Διαβάστε περισσότερα »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *