Mednewscy

Mednewscy

Δύο έλληνες επιστήμονες στο Πρόγραμμα Επιχορήγησης Έρευνας της Bayer

Δύο έλληνες επιστήμονες, ο Ραφήλ-Νικόλαος Τασάκης και η Κωνσταντίνα Φαλλίδα, επιλέχτηκαν, ύστερα από μία αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης περίπου 500 αιτήσεων, να συμμετάσχουν στα Διεθνή Προγράμματα Επιχορήγησης Έρευνας του Bayer Science and Education Foundation. Λαμβάνοντας την απαραίτητη χρηματοδότηση, αλλά και υποστήριξη από ειδικούς ανθρώπους της Bayer, οι δύο Έλληνες ερευνητές έχουν τη δυνατότητα μέσω του προγράμματος να αναπτύξουν τις δικές τους καινοτόμες ιδέες για τη βελτίωση της υγείας και των συνθηκών ζωής του ανθρώπου.

Συγκεκριμένα, το έργο του κυρίου Τασάκη εξετάζει μία νέα, βασισμένη στις εξατομικευμένες θεραπείες, προσέγγιση για τις μολυσματικές ασθένειες που αποδίδονται σε παθογόνα βακτήρια, ενώ η έρευνα της κυρίας Φαλλίδα έχει ως στόχο να διερευνήσει τη σύνδεση της κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων με την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού.

Με αφορμή την επιλογή του ο κύριος Τασάκης τόνισε ότι το πρόγραμμα υποτροφιών του Bayer Science and Education Foundation δεν είναι απλά μία πρωτοβουλία χορήγησης χρημάτων αλλά μία ισχυρή και ζωντανή δυναμική που δομεί την όλη διαδικασία επιλογής και υποστήριξης πίσω από αυτά τα προγράμματα.

Η κυρία Φαλλίδα με τη σειρά της είπε ότι ο ρόλος οποιουδήποτε φορέα και πολύ περισσότερο της Bayer, που είναι μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρίες, είναι όχι μόνο σημαντικός αλλά και αναγκαίος και πολλαπλά ευεργετικός, με το να μπορούν να χρηματοδοτήσουν την έρευνα για την υγεία και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής του ανθρώπινου αλλά και του ζωικού βασιλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα διεθνή Προγράμματα Επιχορήγησης Έρευνας του Bayer Science and Education Foundation απευθύνονται σε απόφοιτους (έως και 2 χρόνια), φοιτητές σε προχωρημένο έτος των κύριων σπουδών τους ή σε μεταπτυχιακό / διδακτορικό επίπεδο, οι οποίοι σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν μια ειδική μελέτη / ερευνητικό έργο / ειδικό πρόγραμμα σπουδών στη Γερμανία. Τα προγράμματα καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος τομέων έρευνας όπως: Μοριακή Βιολογία, Βιο-μηχανική, Βιο-Πληροφορική, Χημεία, Βιοχημεία, Φαρμακευτική (Πρόγραμμα Carl Duisberg) Ιατρική και Κτηνιατρική, Δημόσια υγεία και Οικονομικά της Υγείας(Πρόγραμμα Carl Duisberg)Γεωπονία, Φυτοπροστασία, Σπόροι και Οικολογία στην Βιοτεχνολογία, Περιβαλλοντικές επιστήμες, Αειφορία στη Γεωργία(Πρόγραμμα Jeff Schell). Επίσης, το Πρόγραμμα Hermann Strenger αφορά νέους επαγγελματίες σε μη ακαδημαϊκά επαγγέλματα με επίκεντρο τον τομέα της Yγείας (Τεχνολογία, Βοηθός εργαστηρίου) και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε μας :
onpost_follow

Σχετικα Αρθρα

Καινοτομία Siemens στα εργαστηριακά και παρακλίνια συστήματα

Η Siemens Healthineers παρουσίασε τις πρόσφατες καινοτομίες στα εργαστηριακά και παρακλίνια συστήματα (point-of-care/POC)στην έκθεση IFCCEuroMedLab που διενεργήθηκε, από τις 12 έως τις 14 Ιουνίου 2017 στην Αθήνα. Οι επαγγελματίες υγείας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη νέα οικογένεια προϊόντων Atellica™ για τον τομέα των εργαστηριακών διαγνωστικών και τις ανοικτές λύσεις[…]

Διαβάστε περισσότερα »

Servier, MSD, AbbVie & Angelini οι νικητές στο 10ο Φαρμακευτικό Marketing

Η αυλαία της διοργάνωσης του 10ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Marketing έπεσε και φέτος με την Απονομή των Αριστείων Φαρμακευτικού Marketing και τη βράβευση των δύο καλύτερων πρακτικών marketingτων ετών 2014-2015 σε κάθε μία από τις κατηγορίες «Καλύτερη Καμπάνια Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ)», «Καλύτερη Καμπάνια Franchise – Επαναλανσαρίσματος Προϊόντος», «Καλύτερη Καμπάνια Ενημέρωσης/Ευαισθητοποίησης[…]

Διαβάστε περισσότερα »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *