Mednewscy

Mednewscy

Δύο έλληνες επιστήμονες στο Πρόγραμμα Επιχορήγησης Έρευνας της Bayer

Δύο έλληνες επιστήμονες, ο Ραφήλ-Νικόλαος Τασάκης και η Κωνσταντίνα Φαλλίδα, επιλέχτηκαν, ύστερα από μία αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης περίπου 500 αιτήσεων, να συμμετάσχουν στα Διεθνή Προγράμματα Επιχορήγησης Έρευνας του Bayer Science and Education Foundation. Λαμβάνοντας την απαραίτητη χρηματοδότηση, αλλά και υποστήριξη από ειδικούς ανθρώπους της Bayer, οι δύο Έλληνες ερευνητές έχουν τη δυνατότητα μέσω του προγράμματος να αναπτύξουν τις δικές τους καινοτόμες ιδέες για τη βελτίωση της υγείας και των συνθηκών ζωής του ανθρώπου.

Συγκεκριμένα, το έργο του κυρίου Τασάκη εξετάζει μία νέα, βασισμένη στις εξατομικευμένες θεραπείες, προσέγγιση για τις μολυσματικές ασθένειες που αποδίδονται σε παθογόνα βακτήρια, ενώ η έρευνα της κυρίας Φαλλίδα έχει ως στόχο να διερευνήσει τη σύνδεση της κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων με την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού.

Με αφορμή την επιλογή του ο κύριος Τασάκης τόνισε ότι το πρόγραμμα υποτροφιών του Bayer Science and Education Foundation δεν είναι απλά μία πρωτοβουλία χορήγησης χρημάτων αλλά μία ισχυρή και ζωντανή δυναμική που δομεί την όλη διαδικασία επιλογής και υποστήριξης πίσω από αυτά τα προγράμματα.

Η κυρία Φαλλίδα με τη σειρά της είπε ότι ο ρόλος οποιουδήποτε φορέα και πολύ περισσότερο της Bayer, που είναι μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρίες, είναι όχι μόνο σημαντικός αλλά και αναγκαίος και πολλαπλά ευεργετικός, με το να μπορούν να χρηματοδοτήσουν την έρευνα για την υγεία και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής του ανθρώπινου αλλά και του ζωικού βασιλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα διεθνή Προγράμματα Επιχορήγησης Έρευνας του Bayer Science and Education Foundation απευθύνονται σε απόφοιτους (έως και 2 χρόνια), φοιτητές σε προχωρημένο έτος των κύριων σπουδών τους ή σε μεταπτυχιακό / διδακτορικό επίπεδο, οι οποίοι σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν μια ειδική μελέτη / ερευνητικό έργο / ειδικό πρόγραμμα σπουδών στη Γερμανία. Τα προγράμματα καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος τομέων έρευνας όπως: Μοριακή Βιολογία, Βιο-μηχανική, Βιο-Πληροφορική, Χημεία, Βιοχημεία, Φαρμακευτική (Πρόγραμμα Carl Duisberg) Ιατρική και Κτηνιατρική, Δημόσια υγεία και Οικονομικά της Υγείας(Πρόγραμμα Carl Duisberg)Γεωπονία, Φυτοπροστασία, Σπόροι και Οικολογία στην Βιοτεχνολογία, Περιβαλλοντικές επιστήμες, Αειφορία στη Γεωργία(Πρόγραμμα Jeff Schell). Επίσης, το Πρόγραμμα Hermann Strenger αφορά νέους επαγγελματίες σε μη ακαδημαϊκά επαγγέλματα με επίκεντρο τον τομέα της Yγείας (Τεχνολογία, Βοηθός εργαστηρίου) και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε μας :
onpost_follow

Σχετικα Αρθρα

Επανεξελέγη στη θέση του προέδρου του PhRMA Innovation Forum ο Jim Sage

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PfizerHellas ο κ. JimSage, επανεξελέγη Πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum.   Μετά τις αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης  το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του PhRMA Innovation Forum αποτελείται από τους: κ.JimSage, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της PfizerHellas κ. Πασχάλη Αποστολίδη, Γενικό Διευθυντή AbbVie Pharmaceuticals κ. Σπύρο[…]

Διαβάστε περισσότερα »

Ευθύμιος Παπαταξιάρχης ο νέος Πρόεδρος του ΔΣ του PhRMAInnovationForum

Νέο πρόεδρο εξέλεγε το PhRMAInnovationForum, καθώς η πρόσφατη αποχώρηση από την Ελλάδα του Προέδρου της Pfizer Hellas και Προέδρου του PhRMA Innovation Forum κ. Jim Sage άφησε τη θέση κενή, Το Διοικητικό Συμβούλιο του PhRMAInnovationForum ψήφισε ομόφωνα τον κ.  Ευθύμιο (Μάκη) Παπαταξιάρχη, Διευθύνοντα Σύμβουλο  της φαρμακευτικής εταιρείας Janssen Ελλάδος, Pharmaceutical[…]

Διαβάστε περισσότερα »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *