Mednewscy

Mednewscy

Στρατηγική εξαγορά της Ariad από την ιαπωνική Takeda

Σε μια σημαντική εξαγορά προέβηκε πρόσφατα H Ιαπωνική Takeda, αυτή της Ογκολογικής Μονάδα της Ariad Pharmaceuticals των ΗΠΑ για 5,2 δις δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εξαγορά είναι η πρώτη μιας σειράς εξαγορών που σκοπεύει να πραγματοποιήσει ο μεγαλύτερος φαρμακευτικός όμιλος της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Takeda, Christophe Weber, είναι μέρος της επιχειρηματικής στρατηγικής της εταιρείας να επεκταθεί μέσω εξαγορών, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες αναδυόμενες αγορές καθώς και στην Ευρώπη.

«Είναι μέρος της στρατηγικής μας», δήλωσε ο C.Weber, «εστιάζουμε στο γαστρεντερικό, στην ογκολογία και το κεντρικό νευρικό σύστημα. Έχουμε έντονη δραστηριότητα στο εξωτερικό αλλά επενδύουμε επίσης και στο εσωτερικό», συμπλήρωσε.

Η συναλλαγή, ανακοινώθηκε την πρώτη ημέρα του συνεδρίου JPMorgan Healthcare στο Σαν Φρανσίσκο, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια συγκέντρωση του κλάδου, γεγονός που σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά της Takeda να επεκταθεί στις ΗΠΑ, αφού απέτυχε να αποκτήσει την Salix Pharmaceuticals από την Καναδική φαρμακοβιομηχανία Valeant για 10 δισ. δολάρια το Νοέμβριο.

Η εξαγορά της Ariad, η οποία είναι η πρώτη μεγάλη αγορά της Takeda από το 2011, θα της δώσει «την αυτοπεποίθηση και την ορμή» για περαιτέρω επέκταση, σύμφωνα με ένα έμπιστο πρόσωπο της εταιρείας.

Οι Financial Times ανέφεραν το Σεπτέμβριο ότι η Takeda είχε διαθέσει μέχρι και 15 δισ. δολάρια για να αγοράσει Αμερικανικές εταιρείες που αναπτύσσουν φάρμακα για τον καρκίνο, γαστρεντερικές παθήσεις και νευρολογικές διαταραχές, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ιαπωνικές εταιρείες υποστηρίζονται από τις αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, και αναζητούν επιθετικά ευκαιρίες να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους στις ΗΠΑ. Αλλά οι φαρμακευτικοί όμιλοι που αγωνίστηκαν να συνάψουν συμφωνίες, τα τρία τελευταία χρόνια, έχαναν σε διάφορες δημοπρασίες από υψηλότερους πλειοδότες.

Ο Christophe Weber, ο οποίος ως Γάλλος ήταν ο πρώτος μη-Ιάπωνας ΔιευθύνωνΣύμβουλος της Takeda, ήταν υπό πίεση να αυξήσει την περιουσία της

φαρμακοβιομηχανίας, καθώς τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για μια σειρά προϊόντωντης λήγουν το 2020.

Ακολουθήστε μας :
onpost_follow

Σχετικα Αρθρα

Η Mylan Hellas στηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Μέσα από μια σειρά δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης απόλυτα ευθυγραμμισμένων με το εταιρικό όραμα να δημιουργεί «Καλύτερη Υγεία για έναν Καλύτερο Κόσμο», η Mylan Hellas στήριξε, τη χρονιά που πέρασε, το έργο μη κυβερνητικών οργανισμών που βοηθούν περισσότερα από 400 παιδιά και οικογένειες σε δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Παράλληλα,[…]

Διαβάστε περισσότερα »

Η ASTELLAS φροντίζει τα παιδιά

Με δύο σημαντικές δράσεις που αφορούν η πρώτη το «Χαμόγελο του Παιδιού» και η δεύτερη τα παιδιά που νοσηλεύονται στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του “Αγλαΐα Κυριακού”, σφράγισαν το 2016 οι άνθρωποι της Astellas Pharmacheuticals. Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και του οράματός της να αλλάξει το αύριο, η Astellas[…]

Διαβάστε περισσότερα »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *