Mednewscy

Mednewscy

Στρατηγική εξαγορά της Ariad από την ιαπωνική Takeda

Σε μια σημαντική εξαγορά προέβηκε πρόσφατα H Ιαπωνική Takeda, αυτή της Ογκολογικής Μονάδα της Ariad Pharmaceuticals των ΗΠΑ για 5,2 δις δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εξαγορά είναι η πρώτη μιας σειράς εξαγορών που σκοπεύει να πραγματοποιήσει ο μεγαλύτερος φαρμακευτικός όμιλος της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Takeda, Christophe Weber, είναι μέρος της επιχειρηματικής στρατηγικής της εταιρείας να επεκταθεί μέσω εξαγορών, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες αναδυόμενες αγορές καθώς και στην Ευρώπη.

«Είναι μέρος της στρατηγικής μας», δήλωσε ο C.Weber, «εστιάζουμε στο γαστρεντερικό, στην ογκολογία και το κεντρικό νευρικό σύστημα. Έχουμε έντονη δραστηριότητα στο εξωτερικό αλλά επενδύουμε επίσης και στο εσωτερικό», συμπλήρωσε.

Η συναλλαγή, ανακοινώθηκε την πρώτη ημέρα του συνεδρίου JPMorgan Healthcare στο Σαν Φρανσίσκο, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια συγκέντρωση του κλάδου, γεγονός που σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά της Takeda να επεκταθεί στις ΗΠΑ, αφού απέτυχε να αποκτήσει την Salix Pharmaceuticals από την Καναδική φαρμακοβιομηχανία Valeant για 10 δισ. δολάρια το Νοέμβριο.

Η εξαγορά της Ariad, η οποία είναι η πρώτη μεγάλη αγορά της Takeda από το 2011, θα της δώσει «την αυτοπεποίθηση και την ορμή» για περαιτέρω επέκταση, σύμφωνα με ένα έμπιστο πρόσωπο της εταιρείας.

Οι Financial Times ανέφεραν το Σεπτέμβριο ότι η Takeda είχε διαθέσει μέχρι και 15 δισ. δολάρια για να αγοράσει Αμερικανικές εταιρείες που αναπτύσσουν φάρμακα για τον καρκίνο, γαστρεντερικές παθήσεις και νευρολογικές διαταραχές, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ιαπωνικές εταιρείες υποστηρίζονται από τις αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, και αναζητούν επιθετικά ευκαιρίες να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους στις ΗΠΑ. Αλλά οι φαρμακευτικοί όμιλοι που αγωνίστηκαν να συνάψουν συμφωνίες, τα τρία τελευταία χρόνια, έχαναν σε διάφορες δημοπρασίες από υψηλότερους πλειοδότες.

Ο Christophe Weber, ο οποίος ως Γάλλος ήταν ο πρώτος μη-Ιάπωνας ΔιευθύνωνΣύμβουλος της Takeda, ήταν υπό πίεση να αυξήσει την περιουσία της

φαρμακοβιομηχανίας, καθώς τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για μια σειρά προϊόντωντης λήγουν το 2020.

Ακολουθήστε μας :
onpost_follow

Σχετικα Αρθρα

Διάκριση της AbbVie στα Corporate Affairs Excellence Awards 2016

Η βιοφαρμακευτική εταιρεία AbbVie τιμήθηκε με Αριστείο στην κατηγορία «Εσωτερική Επικοινωνία» στο πλαίσιο του θεσμού «Corporate Affairs Excellence Awards 2016», που διοργάνωσε ο Τομέας Εταιρικών Υποθέσεων της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Η διάκριση αυτή αφορούσε το πρόγραμμα εσωτερικής επικοινωνίας σχετικά με την έγκριση σκευάσματος της AbbVie για τη θεραπεία[…]

Διαβάστε περισσότερα »

Έξη φαρμακευτικές ανάμεσα στις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

Ξεχώρισαν MSD, Novartis, Parmathen, AbbVie, GSK, Beiersdorf Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του Great Place to Work Hellas 2016 έξη φαρμακευτικές εταιρείες ξεχώρισαν για το καλύτερο εργασιακό τους περιβάλλον. Η Great Place to Work Hellas είναι η μεγαλύτερη έρευνας αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος στην Ελλάδα.   Διεξήχθη για 14η[…]

Διαβάστε περισσότερα »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *