Mednewscy

Mednewscy

Francesco Rocca: ο νέος Πρόεδρος του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού δικτύου στον κόσμο

 

Ο Ιταλός δικηγόρος και ανθρωπιστής, κ. Francesco Rocca, εξελέγη στις 6 Νοεμβρίου 2017 νέος Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC).

Ο κ. Rocca εξελέγη κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης στην Αττάλεια της Τουρκίας στην οποία συμμετείχαν ανώτατες αντιπροσωπείες από 178 Εθνικούς Συλλόγους Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

 

Εκ μέρους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρέστησαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Dr. Αντώνιος Αυγερινός και η Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων κα Σοφία Πεπόνη. Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της IFRC ενώ είχε τη χαρά να συζητήσει μαζί του για τα τρέχοντα θέματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αλλά και για ζητήματα διεθνούς ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος.

 

Ο νέος Πρόεδρος της IFRC χαιρέτισε το θάρρος και την αφοσίωση των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου σε όλη την υφήλιο και δεσμεύτηκε να εξασφαλίσει ακόμη μεγαλύτερη υποστήριξη στο έργο τους. “Οφείλουμε στους εθελοντές μας να αλλάξουμε και να ενισχύσουμε τη δυναμική μας. Ένας από τους πρώτους τομείς στους οποίους θα επικεντρωθώ θα είναι η αντιμετώπιση ζητημάτων ακεραιότητας εντός του δικτύου μας. Το οφείλουμε στους εθελοντές μας, που καθημερινά διακινδυνεύουν τη ζωή τους, αλλά και στις κοινότητες, που επιζητούν την υποστήριξή μας, όταν κανείς άλλος δεν μπορεί να βοηθήσει. Και το οφείλουμε στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, για τους οποίους το Κίνημά μας αποτελεί σημάδι ελπίδας” τόνισε στην ομιλία του.

 

Η εκλογή του κ. Rocca έρχεται σε μία κρίσιμη συγκυρία για την IFRC και την ανθρωπιστική κοινότητα εν γένει. Οι οργανώσεις αρωγής ανταποκρίνονται σε μια σειρά από σύνθετες προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και αγωνίζονται ώστε να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες ανάγκες, αν και με ολοένα πιο περιορισμένους προϋπολογισμούς. Ο νέος Πρόεδρος θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο διασφαλίζοντας ότι οι Εθνικοί Σύλλογοι του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τα πιο ευάλωτα και απομονωμένα άτομα με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Ο κ. Rocca εντάχθηκε στον Ιταλικό Ερυθρό Σταυρό το 2008, αναλαμβάνοντας την προεδρία του το 2013. Συνέβαλε καθοριστικά στην ανοικοδόμησή του και στη μετατροπή του σε κορυφαίο ανθρωπιστικό οργανισμό της χώρας, με τους εθελοντές και το μόνιμο προσωπικό του να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των σεισμών και των συνεπειών από τη συνεχιζόμενη άφιξη ευάλωτων μεταναστών.

Ο κ. Rocca διαδέχεται τον κ. Tadateru Konoé, ο οποίος ολοκλήρωσε τη δεύτερη θητεία του. Η Γενική Συνέλευση εξέλεξε επίσης τέσσερις Αντιπροέδρους: τους κκ. Abdoul Azize Diallo (Σενεγάλη), Miguel Angel Villarroel Sierraalta (Βενεζουέλα), Chen Zhu (Κίνα) και Kerem Kinik (Τουρκία).

 

 

Ακολουθήστε μας :
onpost_follow

Σχετικα Αρθρα

Η Αιμοδοσία της Κύπρου εναρμονίζεται με την Ευρωπαϊκή Οδηγία

  Στη σταδιακή ανάθεση του συντονισμού της αιμοδοσίας, της επεξεργασίας και του ελέγχου αίματος για πιθανές μολυσματικές ασθένειες από τις κατά τόπους Τράπεζες Αίματος, στο Κέντρο Αίματος, δρομολογεί το υπουργείο Υγείας, ώστε να εναρμονιστεί με την Ευρωπαϊκή Οδηγία. Όπως αναφέρει το υπουργείο, η ανάληψη αυτής της αρμοδιότητας είναι επί της[…]

Διαβάστε περισσότερα »

Τη μείωση των ρύπων υπερψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο

  Τη νέα ευρωπαϊκή οδηγία για την ταχύτερη μείωση των εκπομπών CO2 μέσω του συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών της Ένωσης (Emissions Trading System) υπερψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο. Το ΕΚ ενέκρινε το νομοθετικό κείμενο της οδηγίας με 535 ψήφους υπέρ, 104 κατά και 39 αποχές. Μένει τώρα να το εγκρίνει επισήμως και[…]

Διαβάστε περισσότερα »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *