Mednewscy

Mednewscy

Ανώτερη η συνδυαστική θεραπεία ουμεκλιδίνιου/ βιλαντερόλης για τη ΧΑΠ

Η μελέτη της GSK καταδεικνύει ανωτερότητα της θεραπείας ουμεκλιδίνιου/ βιλαντερόλης έναντι της θεραπείας τιοτρόπιου/ ολοδατερόλης στη βελτίωση της πνευμονικής λειτουργίας στη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

Οι GSK και Innoviva, Inc. ανακοίνωσαν θετικά δεδομένα από μία μελέτη σύγκρισης του συνδυασμού σταθερών δόσεων ενός άπαξ ημερησίως χορηγούμενου μουσκαρινικού ανταγωνιστή μακράς δράσης (LAMA) και ενός β-αγωνιστή μακράς δράσης (LABA), του ουμεκλιδίνιου/ βιλαντερόλης (62,5 mcg/25 mcg, UMEC/VI) και του τιοτρόπιου/ ολοδατερόλης (5 mcg/5 mcg, TIO/OLO), για συμπτωματικούς ασθενείς με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (Χ.Α.Π). Τα δεδομένα αυτά δημοσιεύθηκαν στο Advances in Therapy1 και παρουσιάζονται στην ετήσια συνάντηση CHEST του Αμερικανικού Κολλεγίου Πνευμονολόγων στο Τορόντο του Καναδά.

Το πρωτεύον καταληκτικό σημείο σε αυτήν τη , ανοιχτή, διασταυρούμενη μελέτη 236 ασθενών με Χ.Α.Π, διάρκειας οχτώ εβδομάδων ήταν να αποδειχθεί η μη κατωτερότητα του UMEC/VI συγκριτικά με το TIO/OLO στη βελτίωση της πνευμονικής λειτουργίας, όπως εκτιμάται μέσω του κατώτατου FEV1 (Βίαια Εκπνεόμενος Όγκος στο πρώτο δευτερόλεπτο) την 8η εβδομάδα. Αυτό το καταληκτικό σημείο εκπληρώθηκε και, επιπλέον, το UMEC/VI επέδειξε ανωτερότητα έναντι του TIO/OLO, με μία διαφορά 52 mL στον κατώτατο FEV1 την 8η εβδομάδα (UMEC/VI 180 mL έναντι TIO/OLO 128 mL, 95% CI: 28-77, p<0,001).

Και οι δύο θεραπείες επέδειξαν συγκρίσιμο προφίλ ανοχής και ασφάλειας με συνολική επίπτωση ανεπιθύμητων συμβάντων υπό θεραπεία 25% στην ομάδα του UMEC/VI και 31% στην ομάδα του TIO/OLO. Τα ανεπιθύμητα συμβάντα που αναφέρθηκαν συχνότερα ήταν λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού (UMEC/VI 8%, TIO/OLO 9%), βήχας (UMEC/VI 1%, TIO/OLO 1%) και διάρροια (UMEC/VI 1%, TIO/OLO 1%).

Ο Eric Dube, SVP, Head Global Respiratory της GSK ανέφερε , «Η βελτίωση της πνευμονικής λειτουργίας αποτελεί έναν σαφή στόχο στους ασθενείς με Χ.Α.Π.2 Η πρόκληση για τους επαγγελματίες υγείας έως σήμερα ήταν η έλλειψη διαφοροποίησης εντός της κατηγορίας των LAMA/LABA. Για αυτό και πραγματοποιήσαμε αυτή τη μελέτη, ως την πρώτη μελέτη απευθείας σύγκρισης εντός κατηγορίας δύο σταθερών δόσεων, άπαξ ημερησίως χορηγούμενων LAMA/LABA. Τα δεδομένα αυτά δείχνουν ότι ο συνδυασμός UMEC/VI παρέχει σημαντική βελτίωση στην πνευμονική λειτουργία σε σύγκριση με το συνδυασμό TIO/OLO».

 

Ο Michael Aguiar, CEO της Innoviva ανέφερε, «Η Χ.Α.Π είναι μία προοδευτική, χρόνια νόσος που πλήττει πάνω από 300 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Πιστεύουμε ότι τα δεδομένα αυτά δείχνουν ξεκάθαρα το όφελος του UMEC/VI έναντι του TIO/OLO σε συμπτωματικούς ασθενείς με μέτρια Χ.Α.Π, στους οποίους ο βασικός θεραπευτικός στόχος είναι η μέγιστη βρογχοδιαστολή, και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτά τα αποτελέσματα».

Η κα Τζούλια Βασιλειάδου, Medical Director GSK Ελλάδος, τόνισε τη σημαίνουσα σημασία της πρώτης επιτυχημένης άμεσης συγκριτικής μελέτης δυο άπαξ ημερησίως θεραπειών στην κατηγορία της διπλής βρογχοδιαστολής, αναλύοντας τα αποτελέσματα της μελέτης τα οποία κατέδειξαν ανωτερότητα της θεραπείας συνδυασμού ουμεκλιδίνιου/βιλαντερόλης στη βελτίωση της αναπνευστικής λειτουργίας έναντι του θεραπευτικού συνδυασμού τιοτροπίου / ολοδατερόλης.

 

Επιπροσθέτως ανέφερε ότι «Ο πρωτοποριακός  σχεδιασμός  της μελέτης απάλειψε τις κλινικές διαφορές μεταξύ των ασθενών, καθώς έδωσε σε όλους τη δυνατότητα να εκτεθούν και στις δυο θεραπείες, ενώ παράλληλα έδωσε το βήμα στους ασθενείς να εκφράσουν την προτίμησή τους για την εισπνευστική συσκευή του ουμεκλιδινίου/βιλαντερόλης έναντι της εισπνευστική  συσκευή του τιοτροπίου/ολοδατερόλης».

 

Ακολουθήστε μας :
onpost_follow

Σχετικα Αρθρα

Νέα δεδομένα για τη θεραπεία καρκίνων μαστού και ουροδόχου κύστεως

Έγκριση στο συνδυασμό bevacizumab και erlotinib ως θεραπεία πρώτης γραμμής για ασθενείς με ανεγχείρητο, τοπικά προχωρημένο, μεταστατικό ή υποτροπιάζοντα μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα, με ενεργοποιητικές μεταλλάξεις του EGFR έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο συνδυασμός bevacizumab και erlotinib στοχεύει σε μονοπάτια που είναι βασικοί οδηγοί για την ανάπτυξη και την[…]

Διαβάστε περισσότερα »

Ενισχυτικό της μνήμης για να θυμάστε πάντα!

  Ένα νέο, μοναδικό, φυσικό, τεκμηριωμένο προϊόν, το οποίο ενδείκνυται για την προστασία της λειτουργίας της μνήμης είναι το VIVIMIND® . Το Vivimind®: – Είναι απο τη φύση : περιέχει ομοταυρίνη, ένα αμινοξύ το οποίο βρίσκεται σε ορισμένα είδη φυκιών (Grateloupia livida, Chondrus ocellatus, Rhodymenia intricate, Ascrosorium uncinatum and Cladophora[…]

Διαβάστε περισσότερα »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *